Yrjänän myrskypuuskat katkovat sähköjä vielä alkuillasta

Yrjänän päivän myrskyiset puuskatuulet ovat katkoneet päivän mittaan sähköjä Elenian verkkoalueella laajimmin Pirkanmaalla sekä Kanta- ja Päijät-Hämeessä. Sähkökatkoja on ollut paikoitellen myös Keski-Suomessa.

Myrskyisä tuuli jatkuu sääennusteiden mukaan iltaan ja uusia sähkökatkoja tulee edelleen.

Vikapartioiden korjaustyö maastossa on jatkunut koko päivän. Sähkökatkotilanne oli laajimmillaan alkuiltapäivästä, jolloin sähköttömiä asiakkaita oli vaihtelevasti kahta puolen 10 000 asiakkaan. Kello kolmen neljän välillä iltapäivällä sähköt ovat poikki noin 5000 – 6000 asiakkaalta.

Sähkökatkotilanne elää iltaan saakka. Tuuli riepottaa puustoa ja uusia katkoja syntyy edelleen uusilla alueilla samaan aikaan, kun työryhmät korjaavat sähköverkkoa.  

Varoitus
Mikäli sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys Elenian vikapäivystykseen 020 690 911.

Johdoilla roikkuviin tai niille kaatuneisiin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä.

Elenian sähkökatkotilannetta voi seurata osoitteessa: www.elenia.fi/sähkökatkokartta

Energiateollisuus ry:n karttapalveluun on koottuna kaikkien sähköyhtiöiden sähkökatkokartat: energia.fi/hairiokartta