Ukkonen katkoo nyt sähköjä erityisesti Keski-Suomessa – vikoja myös Pirkanmaalla ja Hämeessä

Suomen yli liikkuva ukkosrintama katkoo nyt iltapäivällä sähköjä erityisesti Keski-Suomessa. Vikoja sähköverkossa on myös Pirkanmaalla ja Hämeessä. Verkkoalueellamme sähköttömien asiakkaiden määrä on noussut yli 25 000 ja tilanne muuttuu jatkuvasti.  

Ukkosen puuskatuulet ovat paikoitellen nousseet jopa 30 m/s ja ovat kaataneet puita sähköverkolle ja katkoneet myös sähköpylväitä ja -johtoja. Osa katkoista on johtunut salamaniskuista. Ennusteiden mukaan rintama etenee Keski-Suomen yli seuraavan parin tunnin kuluessa, ja uusia sähkökatkoja tulee edelleen lisää.

Sähköverkon vaurioituneita vika-alueita rajataan ja paikannetaan Elenian käyttökeskuksessa, ja vikapartioita ohjataan korjauspaikoille sitä mukaa, kun työskentely sään puolesta maastossa on turvallista.  

Elenian sähköverkon sähkökatkoja voi seurata karttapalvelussamme

Kokonaiskuvan tilanteesta näet Energiateollisuuden häiriösivustolta.

Varoitukset

Johdoilla roikkuviin tai niille kaatuneisiin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä.

Jos sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys Elenian vikapäivystykseen 020 690 911.