Tesla Motorsin ensimmäinen Supercharger-pikalatausasema avattiin Elenian verkkoon Toijalassa – katso video

Tesla Motorsin kaksi ensimmäistä Supercharger-pikalatausasemaa on avattu Suomessa. Toinen asemista sijaitsee Elenian verkkoalueella Akaan Toijalassa, toinen puolestaan Turun suunnalla Paimiossa. Akaan Supercharger-pikalatausaseman avajaisia vietettiin 19.5.2015 Toijalan ABC-asemalla.

Supercharger-pikalatausasemat ovat erikoisia tavallista nopeamman latauksen ansiosta, ja lisäksi sen vuoksi, että niissä Tesla-autoilijat saavat ladata autoihinsa ilmaista sähköä. Tesla on kertonut kotisivuillaan, että Tesla Model S:n omistajat saavat Supercharger-asemilta ilmaista sähköä, nyt ja aina.

ABC-asemien yhteyteen avatut pikalatauspisteet sijaitsevat keskeisillä valtaväylillä ja helpottavat sähköautoilijoiden matkantekoa Helsingin, Turun ja Tampereen välillä. Toijalan ja Paimion pisteet ovat ensimmäiset laatuaan Suomessa. Ne ovat monipuolisia latauspalvelukeskittymiä, josta löytyvät kaikki pikalatausmahdollisuudet myös muille sähköautomerkeille.

Tällä hetkellä Teslalla on maailmassa yhteensä 432 latauspaikkaa, joissa on yhteensä 2361 latauslaitetta. Toijalan aseman avautumisen jälkeen esimerkiksi Tampereelta Nizzaan voi jatkossa ajaa Teslalla ilman latauskuluja. Ensi vuonna samanlaisen matkan voi ulottaa jo Kreikkaan ja Turkkiin saakka.