Syysmyrsky katkoo sähköjä läpi yön – maastotyöt etenevät turvallisuuden salliessa

Syysmyrsky on katkonut laajasti sähköjä eteläisestä Suomesta Lappiin saakka eri puolilla Suomea. Elenian alueella sähköjä on katkeillut erityisesti Etelä- ja Pohjois-Pohjanmaalla, Keski-Suomessa ja Pirkanmaalla.

Sähköverkon korjaustöihin maastossa päästään ja ne etenevät sitä mukaa, kun myrsky ei vaaranna asentajien turvallisuutta. Myrskypuuskat kaatavat ja repivät puita katkoen sähköjä pitkälle yöhön, joka aiheuttaa merkittäviä haasteita sähköjen palautukselle. Olemme joutuneet keskeyttämään viankorjauksen muun muassa Nokialla vaarallisten työskentelyolosuhteiden vuoksi.

Keskitymme rajaamaan sähköverkon vika-alueita ja samaan aikaan palautamme sähköjä mahdollisimman isolle asiakasmäärälle verkon vikaantumattomiin osiin. Tätä työtä jatkamme läpi yön.

Myrskyisä tuuli jatkuu koko illan ja tyyntyy ennusteen mukaan vasta puolenyön jälkeen. Maastossa tehtävien korjaustöiden viivästyessä pyydämme asiakkaitamme varautumaan pitkiinkin sähkökatkoihin. Tehokkaaseen viankorjaukseen pääsemme tiistaiaamusta lähtien.

Aamuksi Elenian sähköverkkoa tarkastamaan on varattu kolme helikopteria, jotka ovat nopea tapa sähköverkon vika-alueiden paikantamiseen.

Vikapalvelumme päivystää vuorokauden ympäri numerossa 0800 100 100
• Ajantasaista tietoa Elenian sähköverkon katkoista löydät karttapalvelustamme.
• Energiateollisuus ry:n karttapalveluun on koottuna kaikkien sähköyhtiöiden sähkökatkokartat.
• Palvelumme sähkökatkon aikana

Varoitus
Johdoilla roikkuviin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä.

Mikäli sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys Elenian vikapäivystykseen 0800 100 100.