Sysmässä yli 100 kilometriä sähköverkkoa maakaapeloidaan säävarmaksi

Sysmässä on menossa ja alkamassa mittavat säävarman sähköverkon rakennuskohteet. Säiltä turvaan uudistetaan yli 100 kilometriä vanhaa keski- ja pienjänniteverkkoa reilulla 4 miljoonalla eurolla. Sähköverkon uudistus vaikuttaa suoraan noin 2700 sysmäläisasiakkaan varmaan sähkönsaantiin, välillisesti laajemminkin.

Tänä vuonna työn alla on sähköverkon rakennukset Sysmän taajamassa, Sysmästä Liikolan kytkinasemalle sekä välillä Onkiniemi-Lusi. Maakaapeloinnissa on yli 20 kilometriä keskijännite- ja kymmenkunta kilometriä pienjänniteverkkoa. Uusia puistomuuntamoita, jotka korvaavat ikääntyneitä pylväsmuuntamoita, tulee parikymmentä. Työt valmistuvat loppuvuoden aikana.

Kohteissa maanrakennus on loppusuoralla ja sähkötekniset työt käynnissä. Ensi vuoden puolella vuorossa on vielä ilmajohtoverkon purkutyöt. Talviset työt tasoittavat rakentamisen vuosittaista kausivaihtelua.

Ensi vuonna sähköverkon uudistuskohteita on jälleen Sysmän taajamassa, välillä Sysmä-Särkilahti sekä Nuoramoinen-Vääksy. Säävarmaa verkkoa tulee kaikkiaan 80 kilometriä, keskijänniteverkkoa 53 ja pienjänniteverkkoa 27. Uusia säävarmoja puistomuuntamoita näin pitkässä maakaapeloinnissa on puolensataa.

Ensi vuoden osalta on menossa suunnittelu ja maankäytöstä sopiminen. Töitä tehdään koko ensi vuosi ja vanhan verkon purkamista on vielä talvikaudella 2015.

Tavoitteena on, että ensi vuoden kohteissa voimme tehdä yhteisrakentamista kunnan, teleoperaattorien, vesi- ja viemärilaitosten kanssa. Säästöjä syntyy kaikille ja yhteisellä maankaivulla saadaan kerralla valmista.