Suvi-sunnuntain myrskyisät tuulet aiheuttaneet iltaan mennessä yli 100 vika-aluetta Elenian verkkoon

Tuulisen Suvin päivän myrskypuuskat ovat aiheuttaneet iltaan mennessä jo reilusti yli 100 vika-aluetta Elenian sähköverkkoon. Rajuimmin tuuli on riepottanut puustoa Elenian alueella Keski-Suomessa, jossa sähkökatkoja on ollut yli 15 kunnan alueella. Vaurioita sähköverkossa ja sähkökatkoja on ollut päivän mittaan myös muissa alueemme maakunnissa Itä-Hämeessä, Pirkanmaalla sekä Pohjois- ja Etelä-Pohjanmaalla.

Laajimmillaan myrskyisän tuulen aiheuttamat sähkökatkot ovat olleet iltapäivällä, jolloin sähköttömien asiakkaiden määrä kävi noin 8000 asiakkaassa.

Toive maanomistajille - metsäteiden puomit auki

Maastossa vikakohteesta toiseen siirtyvät korjauspartiot toivovat, että maanomistajat mahdollisuuksien mukaan jättäisivät metsäteiden puomeja auki. Vikapartiot etsivät sähköverkon vikapaikkoja usein metsissä ja vapaa liikkuminen nopeuttaa vialle pääsyä ja edelleen korjaustöitä.

Tuulta vielä illallakin

Tuuliennusteiden mukaan myrskyisät puuskat jatkuvat myös illan mittaan ja uusia sähkökatkoja voi tulla edelleen. Säärintama liikkuu itään ja tuuli alkaa tyyntyä Elenian verkkoalueella vasta illan päätteeksi.

Varoitus

Mikäli sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys Elenian vikapäivystykseen 020 690 911.

Johdoilla roikkuviin tai niille kaatuneisiin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä.

Elenian sähkökatkotilannetta voi seurata osoitteessa: www.elenia.fi/sähkökatkokartta

Energiateollisuus ry:n karttapalveluun on koottuna kaikkien sähköyhtiöiden sähkökatkokartat: energia.fi/hairiokartta