Suoma-myrskyn sähkökatkojen korjaus jatkuu läpi yön

Suoma-myrsky on katkonut sähköjä Elenian verkkoalueella kellon ympäri alkaen aamukuudesta ja jatkuen iltaan. Edelleen illan aikana on uusia katkoja tullut yksitellen. Tuulet ovat kuitenkin rauhoittumassa. 

Sähköt ovat olleet poikki päivän mittaan vaihtelevasti kahta puolen 20 000 asiakkaan. Suoma-myrskyn suomimat puut ovat vaurioittaneet sähköverkkoa vikoja aiheuttaen Elenian alueen kaikissa maakunnissa Lounais-, Kanta- ja Päijät-Hämeessä, Pirkanmaalla, Keski-Suomessa sekä Etelä- ja Pohjois-Pohjanmaalla. Pahiten myrsky koetteli Elenian sähköverkossa Pirkanmaata. 

Vikoja korjaavat työryhmät ovat maastosta kertoneet tuulen repimistä ja lennättämistä oksista sekä kaatuneista puista, jotka ovat pudottaneet sähköjohtoja maahan ja vaurioittaneet verkon osia. Paikoin vikoja on ollut maastossa vaikea löytää, kun tuulenpuuskissa notkuvat oksat ovat pätkineet sähkönjakelua.  

Korjaustyöt jatkuvat tauotta koko illan sekä myös yön yli. Pääpaino korjaustöissä on saada sähköt pysyvälle asutukselle. 

Varoitus

Mikäli sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys Elenian vikapäivystykseen 020 690 911.

Johdoilla roikkuviin tai niille kaatuneisiin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä.

Seuraa reaaliaikaista sähkökatkotilannetta

Elenian sähkökatkotilannetta voi seurata osoitteessa: www.elenia.fi/sähkökatkokartta

Energiateollisuus ry:n karttapalveluun on koottuna kaikkien sähköyhtiöiden sähkökatkokartat: energia.fi/hairiokartta