Sunnuntain kovat tuulenpuuskat voivat aiheuttaa sähkökatkoja

Säätiedot ennakoivat sunnuntai-iltapäivälle kovia tuulenpuuskia. Suomen poikki kulkee säärintama, jossa tuulennopeudet voivat puuskissa nousta myrskylukemiin. Tuuli kovenee iltapäivästä ja rauhoittuu illan aikana.

Kovimmat puuskat voivat vaurioittaa puustoa aiheuttaen sähkökatkoja.

Olemme varautuneet koko sunnuntaiksi yhdessä urakointikumppaneidemme kanssa tarvittaessa korjaamaan sähköverkon vaurioita ja palauttamaan sähköt takaisin päälle. Mahdollisten sähkökatkojen tilannetta voi seurata sähkökatkokartoilta.

Vikapalvelumme päivystää vuorokauden ympäri 0800 100 100

Varoitus

Johdoilla roikkuviin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä niitä itse raivaamaan. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä.

Jos sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, ja esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa katkaise sähkö pääkytkimestä ja ota yhteys Elenian vikapalveluun 0800 100 100. Vikapalvelu on maksuton ja päivystää ympäri vuorokauden.