Siikalatvalla 85 kilometriä säävarmaa sähköverkkoa 2,5 miljoonalla eurolla

Elenialla on menossa Siikalatvalla säävarman sähköverkon rakennustyöt. Vanhaa ilmajohtoa uudistetaan maakaapeloiduksi sähköverkoksi välillä Rantsilan Männistö - Hyttikoski. Elenia maakaapeloi sähköverkkoa säiltä turvaan 2,5 miljoonalla eurolla.

Rakennamme hankkeessa 85 kilometriä säävarmaa runko- ja jakeluverkkoa. Sähköverkon uudella rengasyhteydellä varmennetaan Rantsilan ja Pulkkilan välistä sähkön saantia. Uudistus merkitsee parempaa sähkönsaantia suoraan noin 220 Siikalatvan kotitaloudelle ja välillisesti lähes 500 kotitaloudelle. 

Työn alla olevalla verkko-osuudella uusitaan kolmisenkymmentä muuntamoa. Pylväsmuuntamot jäävät pois, ja tilalle rakennetaan 26 maisemaan sopivaa puistomuuntamoa. Maanrakennus ja kaapelien kaivutyöt ovat parhaillaan menossa. Elenian urakoitsijana hankkeessa toimii HSK-Sähkö Oy Kalajoelta.

Verkonrakennustyöt valmistuvat vuoden 2015 huhtikuun loppuun mennessä. 56 kilometriä vanhaa verkkoa puretaan talvitöinä ja samalla 29 pylväsmuuntamoa ensi vuoden kevättalvella. Näin tasataan töiden vaihtelua, ja urakoitsijan miehille on töitä ympäri vuoden.