Seija-myrsky katkoo laajalti sähköjä koko Elenian verkkoalueella

Seija-myrsky katkoo laajalti sähköjä koko Elenian verkkoalueella. Myrskyn voimakkaat puuskatuulet alkoivat Elenian verkkoalueella puolen yön jälkeen, vikoja verkkoon tulee jatkuvasti lisää tilanteen ollessa pahimmillaan aamun tunteina. Myrsky jatkuu sääennusteen mukaan perjantaina noin puoleen päivään saakka.

Tuulenpuuskat ovat kaataneet puita sähköverkolle ja katkoneet sähköjä koko Elenian verkkoalueella Päijät- ja Kanta-Hämeessä, Pirkanmaalla, Keski-Suomessa sekä Etelä- ja Pohjois-Pohjanmaalla. Perjantaiaamuna klo 7.30 lähes 60 000 asiakasta oli sähköttä Elenian verkkoalueella.

Pahin tilanne on Hämeessä, Pirkanmaalla ja Keski-Suomessa. Aamun aikana tilanne voi edelleen muuttua vaikeammaksi tuulen jatkuessa myrskylukemissa.

Elenia aloitti sähköverkon vika-alueiden rajaamisen yöllä myrskyn aiheuttamien vikojen ilmettyä verkossa. Sähköverkon myrskyvaurioiden korjaus maastossa pääsee täysimittaisesti käyntiin, kun työskentely tuulen salliessa on turvallista. Työryhmiä ei ole ollut turvallista päästää vikojen korjaustyöhön, sillä metsäisessä maastossa puita kaatuu lisää jatkuvasti.

Elenian sähköverkon sähkökatkoja voi seurata karttapalvelussamme.

Kokonaiskuvan tilanteesta näet Energiateollisuuden häiriösivustolta.

Varoitukset

Johdoilla roikkuviin tai niille kaatuneisiin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä.

Jos sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys Elenian vikapäivystykseen 020 690 911.