Sähkökatkot kuntoon tänään – yön aikana sähköt yli 13 000 asiakkaalle

Yön aikana on Elenian verkkoalueella palautettu sähköt yli 13 000 asiakkaalle. 

Perjantaipäivälle on työn alla kolmisenkymmentä runkoverkon vikaa, niistä valtaosa Keski-Suomessa. Pienjänniteverkon vikailmoituksia on työn alla noin 200, näistä noin 170 Keski-Suomessa. Ilmoituksia puista, jotka ovat sähköjohdoilla ja riskinä aiheuttaa sähkökatkon, on hoidettavana noin 100. 

Asentajien työryhmät keskitetään tänään Keski-Suomeen, jonne eilinen raju-ilma sai aikaan laajamittaisinta tuhoa myös sähköverkossa. 

Tavoitteemme on saada sähkökatkot kuntoon tänään. Verkon vaurioiden korjaus jatkuu vielä sähköjen palauttamisen jälkeenkin. 

Tänään tarkastamme sähköverkkoa kahdella helikopterilla. Toinen lentää Viitasaarella ja toinen Pihtiputaan ja Pyhäsalmen alueilla. Helikopteri on tehokas ja nopea tapa kartoittaa tietoa sähköverkon vikapaikoista ja vaurioista.  

Viikonvaihteen aikana arvioidaan uusia vikailmoituksia tulevan lisää, kun ihmiset käyvät kesäasunnoillaan. 

Elenian sähköverkon sähkökatkoja voi seurata karttapalvelussamme.

Varoitukset

Johdoilla roikkuviin tai niille kaatuneisiin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse poistamaan. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä.

Jos sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys Elenian vikapäivystykseen 020 690 911.