Sähkökatkojen korjaus jatkuu läpi yön huomiseen

Elenian sähköverkossa on tänään saatu valtaosa runkoverkon vikapaikoista korjattua Eino-myrskyn jäljiltä. Myrskyn pahimmin vaurioittamilla alueilla Keski-Suomessa ja Itä-Hämeessä runkoverkon korjaus jatkuu läpi yön ja tämänhetkisen tiedon mukaan edelleen huomenna. Samaan aikaan työn alla on tiedossa olevien pienjänniteverkon vikojen korjaus. Uusia ilmoituksia pienjänniteverkon vioista tulee sitä mukaa, kun runkoverkkoon saadaan sähköt.

Puuston raivaus sähköverkolta on ollut ja on hidasta, koska puita on kaatunut sähköverkolle erittäin paljon sekä yksittäin että ryppäinä.

Sääennusteen mukaan illan ja yön aikana tuuli voi olla puuskaista. Eino-myrskyn vaurioittamissa metsissä on puustoa, joka on herkkää kaatumaan aiheuttaen uusia, yksittäisiä vikoja sähköverkkoon.

Sähkökatkotilannetta voi seurata Elenian vikapalvelukartalta

Kokonaiskuvan tilanteesta voi katsoa Energiateollisuuden häiriösivustolta

Varoitukset

Johdoilla roikkuviin tai niille kaatuneisiin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä.

Mikäli sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys Elenian vikapäivystykseen 020 690 911.