Sähkökatkojen korjaus jatkuu iltaan ja yöhön

Yrjänän päivän sähkökatkojen korjaus jatkuu Elenian verkkoalueella iltaan ja yöhön. Myrskyisä tuuli on katkonut illan aikana vielä uusissa paikoissa, kun tuulen riepottamat puut ja oksat ovat vaurioittaneet sähköverkkoa.
Työryhmät jatkavat maastossa sekä korjaustyötä että vikapaikkojen paikantamista.
Yrjänän myrskypuuskat saivat Elenian verkossa vaurioita aikaan erityisesti Pirkanmaalla sekä Kanta- ja Päijät-Hämeessä, osin myös Keski-Suomessa. Ensimmäiset sähkökatkot syntyivät aamusta. Haastavin tilanne oli heti puolenpäivän jälkeen.
Illan mittaan tuuli alkoi rauhoittua ja uusia vikoja verkkoon on tullut päivää harvemmin. Kaikkiaan Elenian sähköverkossa on iltaan mennessä ollut myrskyn vaurioittamia alueita reilut 150.
Varoitus
Mikäli sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys Elenian vikapäivystykseen 020 690 911.
Johdoilla roikkuviin tai niille kaatuneisiin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä.
Elenian sähkökatkotilannetta voi seurata osoitteessa: www.elenia.fi/sähkökatkokartta
Energiateollisuus ry:n karttapalveluun on koottuna kaikkien sähköyhtiöiden sähkökatkokartat: energia.fi/hairiokartta