Säävarmaa verkkoa Karstulassa, Kyyjärvellä, Kivijärvellä, Kannonkoskella ja Pylkönmäellä 3,8 miljoonalla eurolla

Rakennamme Keski-Suomessa Karstulassa, Kyyjärvellä, Kivijärvellä, Kannonkoskella ja Pylkönmäellä säävarmaa sähköverkkoa maakaapeloimalla lähes 130 kilometriä sähköverkkoa. Sähköverkon uudistusten alueella on kaikkiaan yli 3500 kotitaloutta, joiden sähkön saannin varmuuteen maakaapelointi vaikuttaa joko suoraan tai välillisesti.

Maakaapeloimme Karstulassa verkkoa 38 kilometriä ja uudistamme vanhojen pylväsmuuntamoiden tilalle uusia puistomuuntamoita 17. Kyyjärvellä maihin pistetään 28 kilometriä verkkoa ja puistomuuntamoita tulee 10. Kivijärvellä uudistuu maakaapeliksi 23 kilometriä verkkoa, johon tulee 8 uutta puistomuuntamoa. Kannonkoskella maakaapelikilometrejä kertyy noin 22 ja muistomuuntamoita 6 ja Pylkönmäellä noin 20 kilometriä ja puistomuuntamoita 9. Joka kohteessa maakaapeloidaan sekä keskijännitteistä runkoverkkoa että pienjänniteverkkoa.

Alueen verkkoinvestointien kokonaisarvo nousee noin 3,8 miljoonaan euroon. Tästä Karstulan osuus on noin 1,1 miljoonaa euroa, Kyyjärven 870 000 euroa, Kivijärven 730 000, Kannonkosken 500 000 ja Pylkönmäen lähes 600 000 euroa.

Karstulassa säävarman sähköverkon rakentamista Elenialle urakoi KNK Networks Oy, Kyyjärvellä Veljekset Hemming Oy, Kivijärvellä Voiman Oy, Kannonkoskella Voiman Oy ja Pylkönmäellä Voiman Oy. Maastosuunnittelut näihin kohteisiin on tehty talven aikana. Parhaillaan rakentamisessa on useissa kohteissa menossa maakaapelien kaivu ja muuntamoiden asentaminen. Karstulassa ja Kyyjärvellä töitä on jo valmistunut. Kannonkoskella verkonrakennustyöt ovat valmistumassa.

Rinnan maanrakentamisen ja kaapeliasennusten kanssa etenevät sähkötekniset työt. Vanhat ilmajohdot puretaan urakan päätteeksi tulevalla talvikaudella.