Runkoverkko illalla kuntoon – pienjännitevikoja ja puita verkolla vielä työn alla

Elenian sähköverkossa on runkoverkon vauriot pääosin korjattu ja viimeiset runkoverkon vikakohteet tulevat kuntoon illan aikana. Pienjännitevikojen korjaus ja puiden poisto verkolta jatkuu yön mittaan.

Korjaustöiden edetessä on osa rajuilma Helenan aiheuttamista sähköverkon vaurioista perjantain mittaan osoittautunut arvioitua pahemmiksi. Erityisesti Keski-Suomessa sähköverkko kärsi vaurioita rajuista ukkospuuskista sekä salamoista laajoilla alueilla. 

Odotamme viikonvaihteen aikana lisää uusia vikailmoituksia sähköjen puuttumisesta, kun ihmiset käyvät kesäasunnoillaan. Ilmoituksia on perjantain aikana tullut jo noin puolensataa. 

Pienjänniteverkon vikoja on tiedossa toistasataa ja työt niiden korjaamiseksi jatkuvat läpi yön. Valtaosa vioista on Keski-Suomessa, jonne rajuilma Helena iski torstaina pahiten. Keski-Suomen pahimpia vika-alueita ovat Viitasaari, Kannonkoski, Kivijärvi, Saarijärvi, Jyväskylän alue sekä Petäjävesi. 

Sähköverkon korjaustyöt sekä sähköverkkoa uhkaavien puiden raivaukset jatkuvat koko viikonlopun sitä mukaa, kun saamme asiakkailta lisää uusia ilmoituksia näistä paikoista. Myrskyn vaurioittamia puita saattaa maastossa kaatua myös sähköverkolle aiheuttaen uusia katkotilanteita. 

Kiitämme asiakkaitamme yhteistyöstä viankorjauksen edetessä ja pahoittelemme pitkistä sähkökatkoista aiheutuvaa harmia ja haittaa. Pyydämme asiakkailtamme kärsivällisyyttä sekä edelleen tietoa sähköverkon vauriopaikoista tai sähköverkolle kaatumaisillaan olevista puista.

Vikailmoituksen voi tehdä kellon ympäri numerossa 020 690 911.