Puuskatuuli riepottaa puustoa ja katkoo sähköjä

Puuskaisa tuuli on aamuvarhaisesta lähtien riepottanut puustoa ja katkonut sähköjä Elenian verkkoalueella. Katkoja on ollut vaihtelevasti lähes koko verkkoalueella Pohjanmaalla, Keski-Suomessa, Pirkanmaalla ja Hämeessä. Sähkökatkoja on aamulla ollut laajimmin Pirkanmaalla. 

Ilmatieteenlaitos ennustaa tuulen jatkuvan keskiviikkona iltaan saakka. Puuskissa tuulennopeudet nousevat noin 20 - 25 metriin sekunnissa, mikä vaurioittaa puustoa repii oksia ja voi myös kaataa puita. Leudon talven jälkeen eteläisen Suomen maaperä ei ole kunnolla roudassa. Roudattomilla alueilla maan etelä- ja länsiosissa puustovahingot ovat todennäköisiä, kun kovimmat tuulet kaatavat puustoa. 

Elenia on eilen tiistaina yhdessä urakoitsijaverkoston kanssa varautunut tämän päivän katkojen hoitoon. Aamulla alkaneet vikojen korjaustyöt jatkuvat koko päivän sitä mukaa kun sähköverkkoon päivän mittaan tulee vaurioita.  

Tuuli on puuskaista koko päivän ajan ja voimakkaimmat puuskat esiintyvät päivällä ja iltapäivällä. Illalla auringon laskiessa tuuli heikkenee. 

Elenian sähkökatkotilannetta voi seurata osoitteessa: www.elenia.fi/sähkökatkokartta

Energiateollisuus ry:n karttapalveluun on koottuna kaikkien sähköyhtiöiden sähkökatkokartat: energia.fi/hairiokartta