Puuskainen tuuli jatkuu iltaan aiheuttaen uusia sähkökatkoja

Puuskainen tuuli on jatkunut koko päivän ja sääennusteen mukaan jatkuu iltaan saakka. Sähkökatkoja on korjattu eri puolilla verkkoaluettamme Pohjanmaalla, Pirkanmaalla, Hämeessä sekä Keski-Suomessa. 

Sähköverkon korjaustyöt jatkuvat tauotta. Tuulivauriot puustossa ovat aiheuttaneet laajimmin sähkökatkoja Pirkanmaalla ja Hämeessä. Sähköttömien asiakkaiden määrä on vaihdellut kahta puolen 15 000. Uusia sähköverkon vikoja tulee jatkuvasti lisää, ja tilanne jatkuu samanlaisena iltaan saakka. 

Urakoitsijoiden viankorjauksen työryhmien mukaan kaatuneet puut ovat katkoneet ilmajohtoja ja vaurioittaneet verkkoa muutoinkin.   

Iltapäivällä tuulen suunta on kääntymässä, minkä vuoksi iltapäivästä iltaan mennessä odotamme uusia sähkökatkoja sekä Keski-Suomeen että Pohjois-Pohjanmaalle aamupäivää laajemmin. 

Puuskissa tuulennopeudet ovat nousseet reilusti yli 20 metriä sekunnissa, mikä repii oksia irti ja kaataa puita. Leudon talven jälkeen eteläisen Suomen maaperä ei ole kunnolla roudassa ja puut kaatuvat vuoden aikaan nähden helpommin kuin, jos maa olisi talvisessa roudassa.  

Vikojen korjaustyöt jatkuvat iltaan ja työryhmiä varataan jatkamaan työtä tarvittaessa myös yöllä. Tuuli tyyntyy vähitellen illan mittaan. 

Varoitus

Johdoilla roikkuviin tai niille kaatuneisiin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä.

Elenian sähkökatkotilannetta voi seurata osoitteessa: www.elenia.fi/sähkökatkokartta

Energiateollisuus ry:n karttapalveluun on koottuna kaikkien sähköyhtiöiden sähkökatkokartat: energia.fi/hairiokartta