Pienjänniteverkon vikojen korjaus jatkuu – runkoverkkoon tullut yön aikana uusia vikoja

Elenian sähköverkossa on yön aikana saatu korjattua sähköä syöttävän runkoverkon viat muutamaa kohdetta lukuun ottamatta. Samaan aikaan on kuitenkin runkoverkkoon tullut yli 10 uutta vikaa eri puolilla verkkoaluetta Hämeessä, Pirkanmaalla, Keski-Suomessa ja Etelä-Pohjanmaalla. Kaikilla runkoverkon vikapaikoilla on työryhmät töissä.

Eino-myrskyn vaurioittamissa metsissä on runsaasti puustoa, joka on herkkää kaatumaan ja uusia vikoja voi sähköverkkoon edelleen tulla. Näihin vikakohteisiin ohjaamme työryhmiä sitä mukaa, kun tilanne muuttuu.

Tiistain aikana sähköt saadaan palautettua lähes kaikille riippuen siitä millaisia vikapaikkoja tulee vastaan työn edetessä. Aamulla Elenian alueella on ollut tiedossa reilusti yli 300 pienjänniteverkon kohdetta, joissa sähköverkossa on joko vika tai tilanne, joka uhkaa akuutisti aiheuttaa vian. Tällaisia ovat esimerkiksi kaatumaisillaan olevat puut tai ilmajohdon johtimet roikkumassa.

Mihinkään sähköverkon osiin ei saa koskea. Myöskään johdoilla roikkuviin tai niille kaatuneisiin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan niitä. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä.

Eino-myrsky sai pahinta jälkeä aikaan Elenian alueella Keski-Suomessa, jossa korjaustyöt jatkuvat tauotta. Esimerkiksi Palokassa työryhmät korjaavat pahoin vaurioitunutta runkoverkon vikakohdetta nelostien varressa konekalustolla.

Sähkökatkotilannetta voi seurata Elenian vikapalvelukartalta.

Kokonaiskuvan tilanteesta voi katsoa Energiateollisuuden häiriösivustolta.

Varoitukset

Johdoilla roikkuviin tai niille kaatuneisiin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä.

Mikäli sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys Elenian vikapäivystykseen 020 690 911.