Oskari-myrskyn sähkökatkojen korjausta hidastaa pimeys

Oskari-myrsky aiheuttaa edelleen uusia vikoja sähköverkkoon ja katkoo sähköjä. Myöhäisillan ja yön aikana pimeässä maastossa jatkuu sekä vikojen paikannus sekä korjaustyöt. Myrskyn puuskaiset tuulet saavuttivat Elenian verkkoalueella Keski-Suomen, Pirkanmaan ja Hämeen illan aikana aiheuttaen illan kuluessa yhä uusia sähkökatkoja. Myrskypuuskissa tuulennopeudet ovat olleet kahta puolen 20 metriä sekunnissa, jopa 25 metriä sekunnissa.

Sähköjen palauttamiseksi on viime tunteina ollut menossa vika-alueiden rajaus ja sähköjen palauttaminen sähköverkon vikaantumattomiin osiin. Sähköverkon automaatio, käyttökeskus kauko-ohjauksella sekä työryhmät maastossa ohjaavat sähköä kieroreittiä ja rengasyhteyksiä pitkin verkon osiin, joissa sähköt pysyvät päällä. Samaan aikaan etenee vikojen paikannus ja korjaus. Työryhmät raivaavat kaatuneet puut ja korjaavat sähköverkon vauriot. Työtä hidastaa pimeys ja hankalat sääolosuhteet.

Eino-myrskyn jäljiltä maastossa on vaurioitunutta ja kaatumaisillaan olevaa puustoa, jota Oskari-myrsky nyt on kaatanut. Myrsky puuskineen suuntaa myöhäisillan aikana itäiseen Suomeen. Keski-Suomessa, Pirkanmaalla ja Hämeessä tuulet laantunevat puoleen yöhön mennessä. Viankorjaus jatkuu läpi yön.