Myrskytuuli aiheuttaa sähköverkkoon edelleen uusia vikoja

Iltapäivän aikana myrskytuuli jatkuu koko eteläisessä Suomessa. Ilmatieteenlaitoksen ennusteen mukaan tuuli ja sen rajut puuskat alkavat tyyntyä illan mittaan. Myrsky aiheuttaa iltapäivän aikana edelleen uusia vikoja. Tähän mennessä Elenian sähköverkkoon on tullut Pohjois- ja Etelä-Pohjanmaalla, Keski-Suomessa, Pirkanmaalla sekä Kanta- ja Päijät-Hämeessä sadoittain vikoja. Sähköt ovat poikki kymmeniltä tuhansilta asiakkailta.

Tänään keskitymme vika-alueiden kartoittamiseen ja rajaamiseen. Monin paikoin varsinaisten vikapaikkojen etsimiseen päästään vasta, kun myrskyn kaatamat puut on raivattu metsäisiltä teiltä ja sähköverkolta. Sähköverkon vaurioiden laajuudesta ja vakavuudesta saamme vähitellen kokonaiskuvan sitä mukaa, kun vikapartiot pääsevät etenemään maastossa.

Olemme varanneet helikoptereita käyttöön ja ryhdymme tarkastamaan sähköverkon vaurioita, jos tuuli tyyntyy valoisaan aikaan.

Työskentelemme tiiviissä yhteistyössä pelastuslaitosten kanssa.

Jatkuvasti muuttuvaa tilannetta kannattaa seurata Elenian vikapalvelukartalta.

Kokonaiskuvan tilanteesta voi katsoa Energiateollisuuden häiriösivustolta.

 

Varoitukset

Johdoilla roikkuviin tai niille kaatuneisiin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä.

Mikäli sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys Elenian vikapäivystykseen 020 690 911.

Lue miten toimia sähkökatkon aikana.