Myrskypuuskat ovat vaurioittaneet sähköverkkoa laajalti Keski-Suomessa sekä Etelä- ja Pohjois-Pohjanmaalla

Iltapäivän myrskypuuskat ovat vaurioittaneet sähköverkkoa Elenian alueella Keski-Suomessa sekä Etelä- ja Pohjois-Pohjanmaalla.

Laajimmin vikoja sähköverkossa on ollut Keski-Suomessa Jyväskylän, Viitasaaren, Saarijärven ja Pihtiputaan alueilla, Etelä-Pohjanmaalla Seinäjoella ja Lappajärvellä sekä Pohjois-Pohjanmaalla Pyhäjärvellä, Siikalatvassa, Haapajärvellä, Kärsämäellä ja Pyhäjoella.

Myrskyisä tuuli on katkonut ja kaatanut yksittäisiä puita eri puolilla sähköverkkoa. Ilmatieteen laitoksen mukaan kovimmat myrskypuuskat nousivat Raahen rannikkoseudulla jopa 31 metriin sekunnissa.

Vika-alueita on useita, ja yhdellä vika-alueella voi olla useampia vikoja. Keski-Suomessa vika-alueita on ollut alkuillasta 63, Pohjois-Pohjanmaalla 61 ja Etelä-Pohjanmaalla 14. Sähköttömiä asiakkaita on ollut enimmillään noin 36 000.

Vika-alueiden rajaus jatkuu illan aikana ja vikapartioita siirretään verkon eteläisimmistä osista Keski-Suomeen ja Pohjanmaalle. Sähköverkon vian korjaus jatkuu yöhön. Paikalliset puuskat voivat aiheuttaa uusia sähkökatkoja iltapäivän ja illan mittaan.

Varoitus
Mikäli sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys Elenian vikapäivystykseen 020 690 911.

Johdoilla roikkuviin tai niille kaatuneisiin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä.

Elenian sähkökatkotilannetta voi seurata osoitteessa: www.elenia.fi/sähkökatkokartta