Myrskypuuskat aiheuttavat sähkökatkoja Elenian alueella pitkin päivää

Myrskypuuskaiset tuulet saavuttivat Elenian verkkoalueen illan ja yön aikana. Kovat puuskat vaurioittavat puustoa ja aiheuttavat sähkökatkoja koko verkkoalueellamme Hämeessä, Pirkanmaalla, Keski-Suomessa sekä Etelä- ja Pohjois-Pohjanmaalla. Yli puolet yön aikana tulleista vioista saatiin korjattua aamuun mennessä.

Myrskypuuskissa tuulennopeus ylittää 20 metriä sekunnissa. Rajuimmat puuskat kaatavat puita ja repivät oksia vaurioittaen sähköverkkoa ja aiheuttaen sähkökatkoja.

Sääennusteen pohjalta ennakoimme uusia sähkökatkoja syntyvän päivän ja iltapäivän aikana koko verkkoalueellamme. Kovimmillaan myrskytuulet puhaltavat verkossamme Keski-Suomessa ja Päijänteen ympäristössä. Lisäksi Pirkanmaalle ja Hämeeseen on odotettavissa laajalti vikoja.

Olemme varautuneet vikojen korjaukseen yhdessä kumppaniverkostomme kanssa ja vikoja korjataan sitä mukaa kun puuskaiset tuulet aiheuttavat sähkökatkoja. Paikoin asentajat joutuvat turvallisuuden takaamiseksi odottamaan maastotyön aloittamista ja siten vikojen korjaus voi viivästyä.

Sääennusteen mukaan tuulet heikkenevät lännestä alkaen ja alkavat tyyntyä alkuillasta.

Palvelemme vuorokauden ympäri
Vikapalvelumme päivystää vuorokauden ympäri numerossa 020 690 911. Ajantasaista tietoa Elenian sähköverkon katkoista löydät karttapalvelustamme www.elenia.fi/sähkökatkokartta

Energiateollisuus ry:n karttapalveluun on koottuna kaikkien sähköyhtiöiden sähkökatkokartat.

Asiakkaamme voivat tilata maksuttoman tekstiviestipalvelun sähkökatkoista suoraan matkapuhelimeensa Elenia Aina -palvelun avulla.

Varoitus
Johdoilla roikkuviin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä. 

Mikäli sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys Elenian vikapäivystykseen 020 690 911.