Myrsky on aiheuttanut pitkin iltaa yhä uusia sähkökatkoja Elenian verkkoalueella

Myrsky on koko tiistai-illan riepottanut eteläistä Suomea sekä rannikolla että Sisä-Suomessa. Rajujen puuskien kaatamat puut ovat aiheuttaneet Elenian verkkoalueella sähkökatkoja erityisesti Pirkanmaalla ja Hämeessä useiden tuntien ajan. Uusia vikoja on tullut sitä mukaa kun aiempia on korjattu. Sähkökatkoja on ollut myös Päijät-Hämeessä ja Keski-Suomessa.

Hankalimmin myrsky on vaurioittanut sähköverkkoa Nokian Karkussa, Siurossa ja Tottijärvellä sekä Ylöjärvellä Nisunperä, Aure ja Länsi-Teisko välisellä alueella. Kaatuneet puut ovat aiheuttaneet lukuisia vikapaikkoja sähköverkkoon. Myös Kurussa ja Urjalassa on tullut useita vikoja sähköverkkoon.

Vikojen korjaus jatkuu tauotta yön mittaan aamuun saakka. Työskentely maastossa on asentajille erittäin vaativaa täyden pimeyden ja märkien olosuhteiden vuoksi. Puuskainen tuuli jatkuu yli puolen yön ja uusia sähkökatkoja voi tulla myös yöaikaan.

Varoitukset

Mikäli sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys Elenian vikapäivystykseen 020 690 911.

Johdoilla roikkuviin tai niille kaatuneisiin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä.

Elenian sähköverkon katkotilannetta voi seurata karttapalvelussamme.

Lue miten toimia sähkökatkon aikana.