Myrsky katkoo sähköjä Elenian verkkoalueella

Syysmyrsky katkoo tänään sähköjä Elenian verkkoalueella. Varauduimme sähköverkon myrskyvahinkojen korjaamiseen perjantain ja lauantain aikana. Vikojenkorjaus on alkanut aamuyöllä ja se etenee sitä mukaa kun asentajien on turvallista mennä metsäisiin maastoihin.

Sääennusteen mukaan myrskyvahingot ovat Suomessa vakavimpia Keski-Suomen, Etelä- ja Pohjois-Savon sekä Pohjois-, Keski- ja Etelä-Pohjanmaan alueilla. Ilmatieteenlaitos varoittaa vakavista myrskytuhoista näillä alueilla. Muuallakin eteläisessä Suomessa myrskyn rajut puuskat voivat saada aikaan myrskyvaurioita.

Vakavimpaan tuho-alueeseen kuuluvat Elenian sähköverkkoalueella Pohjois- ja Etelä-Pohjanmaa sekä Keski-Suomi. Myrsky jatkunee useita tunteja ja tästä syystä on varauduttava pitkiin sähkökatkoihin. Sähköt voivat katketa ja palautua useaan kertaan myrskyn kaatamien puiden vaurioittaessa sähköverkkoa yhä uudelleen.

Elenian sähköverkon sähkökatkoja voi seurata karttapalvelussamme.


Kokonaiskuvan tilanteesta voi katsoa Energiateollisuuden häiriösivustolta.
 

Varoitukset

Mikäli sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys Elenian vikapäivystykseen 020 690 911.

Johdoilla roikkuviin tai niille kaatuneisiin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä.

Lue, miten toimia sähkökatkon aikana.