Lyyli-myrskyn korjaustyöt sähköverkossa jatkuvat – myös verkkoa uhkaavia puita poistetaan

Lauantainen Lyyli-myrsky kaatoi puita ja vaurioitti pahiten Elenian sähköverkkoa Pohjois-Pohjanmaalla. Myös Etelä-Pohjanmaalla ja Keski-Suomessa sähköverkko kärsi myrskyvaurioista, jotka katkoivat laajalti sähköjä.

Sunnuntaina puolenpäivän aikaan sähköttä oli Pohjois-Pohjanmaalla noin seitsemisensataa asiakasta. Kaikkiaan Lyyli-myrsky aiheutti verkkoomme noin 280 vika-aluetta, joista noin 170 oli keskijännitteisessä runkoverkossa. Pienjänniteverkon vikoja tulee tietoomme vielä nyt sunnuntaina, kun asiakkaat käyvät kesämökeillään tarkistamassa tilannetta.

Lauantaina ja sunnuntaina sähköverkon lentotarkastukset ovat keskittyneet vaikeimmille vika-alueille Pohjois-Pohjanmaalle. Helikopteri on tehokkain tapa kartoittaa maastossa puuston vaurioita ja paikkoja, joissa kaatuneet puut uhkaavat sähköverkkoa. Kun sähköt on palautettu kaikille, jatkuvat verkon korjaustyöt uhkaavien vikojen poistamisella.

Lyyli-myrskyn hyvitykset ja korvaukset maksuun automaattisesti

Elenia maksaa omaa vapaaehtoista hyvitystä yli 6 tuntia kestäneistä sähkökatkoista sekä lakisääteistä vakiokorvausta yli 12 tunnin sähkökatkoista. Nämä hyvitykset ja korvaukset maksamme asiakkaillemme automaattisesti. Hyvityksiin ja korvauksiin voi perehtyä nettisivuillamme.

Varoitus

Mikäli sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys Elenian vikapäivystykseen 020 690 911.

Johdoilla roikkuviin tai niille kaatuneisiin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä.

Elenian sähkökatkotilannetta voi seurata osoitteessa: www.elenia.fi/sähkökatkokartta

Energiateollisuus ry:n karttapalveluun on koottuna kaikkien sähköyhtiöiden sähkökatkokartat: energia.fi/hairiokartta