Lyyli-myrskyn aiheuttamat runkoverkon viat lähes korjattu – myös viimeisiä pienjännitevikoja työn alla sunnuntai-iltana

Lyyli-myrskyn jäljiltä on saatu kuntoon kaikki runkoverkon viat lukuun ottamatta Pohjois-Pohjanmaan Pulkkilan alueen kahta muuntajavauriota. Pulkkilan vikakohteessa vaihdetaan sunnuntai-illan aikana kaksi vaurioitunutta muuntajaa uusiin. Muuntajan vaihtojen piirissä on alle kymmenen asiakastamme.

Työn alla on lisäksi viimeiset tiedossamme olevat Lyyli-myrskyn aiheuttamat pienjänniteverkon viat, joita on noin 20 kohdetta. Sunnuntain aikana sähköverkkoon on tullut yksittäisiä uusia vikoja, joita Lyyli-myrskyn vaurioittama puusto on saanut aikaan.

Helikopteri on tarkastanut lauantain ja sunnuntain aikana Lyyli-myrskyn pahiten vaurioittamia alueita Pohjois-Pohjanmaalla. Lentotarkastukset jatkuvat edelleen huomenna maanantaina. Tähän mennessä lentotarkastuksissa on tullut tietoon pari sataa kohdetta, jossa kaatumaisillaan olevat puut uhkaavat sähköverkkoa. Viankorjauksen työryhmät jatkavat näiden verkkoa uhkaavien puiden poistoa illan ja yön aikana.

Lyyli-myrskyn hyvitykset ja korvaukset maksuun automaattisesti

Elenia maksaa omaa vapaaehtoista hyvitystä yli 6 tuntia kestäneistä sähkökatkoista sekä lakisääteistä vakiokorvausta yli 12 tunnin sähkökatkoista. Nämä hyvitykset ja korvaukset maksamme asiakkaillemme automaattisesti. Hyvityksiin ja korvauksiin voi perehtyä nettisivuillamme.