Juhannusaaton sähkökatkot lähes korjattu – illan ja yön uusi myrskyisä säärintama katkoo sähköjä jälleen

Lähes kaikki juhannusaaton päivän ja illan aikana tulleet sähkökatkot on korjattu. Yksittäisiä uusia sähköverkon vika-alueita on tullut illan aikana puuskaisen tuulen aiheuttamana. Samaan aikaan lännestä lähestyvä uusi matalapaineen rintama puuskatuulineen alkaa katkoa sähköjä myöhäisillan ja yön aikana Elenian alueella erityisesti Pirkanmaalla, Hämeessä ja Keski-Suomessa. 

Tänään Elenia sähköverkossa on korjattu yli 80 vika-aluetta. Sähköt on palautettu näissä katkoissa valtaosin noin parissa tunnissa.

Yön puuskatuulien ennakoimme aiheuttavan lähes saman määrän uusia vikoja. Siihen saakka kunnes kaikilla asiakkailla on sähköt, keskittyy työmme sähköjen palauttamiseen. Tämän jälkeen jatkuu sähköverkkoa uhkaavien puiden poisto.

Vikapalvelumme päivystää vuorokauden ympäri numerossa 020 690 911. Soita vikapalveluun erityisesti, kun tiedät vian aiheuttajan, esimerkiksi sähkölinjalle kaatuneen puun.

Elenian sähkökatkotilannetta voi seurata osoitteessa: www.elenia.fi/sähkökatkokartta
Energiateollisuus ry:n karttapalveluun on koottuna kaikkien sähköyhtiöiden sähkökatkokartat: energia.fi/hairiokartta

Varoitus
Johdoilla roikkuviin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan sähköiskun vaaran vuoksi. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä.
Mikäli sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys Elenian vikapäivystykseen 020 690 911.

Nettisivuiltamme saat hyödyllistä tietoa miten varautua sähkökatkoon  ja palvelustamme sähkökatkotilanteessa