Jo tuhat aurinkopaneelijärjestelmää Elenian sähköverkossa

Elenian sähköverkkoon on liitetty tuhannes aurinkopaneelijärjestelmä. Vuodesta 2014 alkaen Elenian sähköverkkoon liitettyjen aurinkopaneelilaitteistojen määrä on kolminkertaistunut vuosittain. Tänä vuonna uusia aurinkopaneelilaitteistoja on Elenian verkkoon liitetty jo yli 400. Valtaosa aurinkopaneeleista tulee käyttöön kotitalouksille. Myös yritysten kiinnostus aurinkosähköön on kasvussa.

Yhteisteholtaan aurinkopaneeleita on liitetty Elenian sähköverkkoon yli 4600 kilowattia. Laitteistojen tehot vaihtelevat noin 1–100 kilowattiin. Yleisin laitteiston teho on noin 4-5 kilowattia.

Parhaan taloudellisen hyödyn asiakas saa sähköstä käyttämällä sen itse. Aurinkopaneelien hankinnassa on hyvä kiinnittää huomioita laitteiston oikeaan mitoitukseen sekä siihen, että laitteisto täyttää sähköverkkoon liittämisen vaatimukset. Pientuotannosta on aina tehtävä ilmoitus paikalliselle sähköverkkoyhtiölle.

Elenialle ilmoituksen aurinkosähkön liittämisestä verkkoon voi tehdä helposti netissä /sahko/sahkon_tuotanto.

Laitteiston asentajan on puolestaan tehtävä asennuksen käyttöönottotarkastuksesta asiakkaalle pöytäkirja. Järjestelmän voi kytkeä käyttöön, kun lupa siihen on Elenian kanssa kunnossa. Sitten vain auringosta energiaa.