Huomioi sähköturvallisuus myös lumitöissä – ilmoita vaurioituneesta verkonosasta 0800 100 100

Tänä talvena lunta on satanut poikkeuksellisen runsaasti koko Suomessa, ja lumitöihin on päässyt lähes päivittäin. Myös lumitöitä tehdessä on huomioitava sähköturvallisuus.

Tänä talvena lunta on riittänyt, ja lumitöitä saa tehdä lähes päivittäin. Lumimäärän kasvaessa voi olla vaikeaa löytää kolatuille kinoksille paikkaa. Samojen ongelmien kanssa painivat kaikki, aina aurauskaluston kuljettajista yksittäisiin ihmisiin.

Sähköverkon osat, kuten jakokaapit ja muuntamot, ovat yleinen näky taajamissa ja asuinalueilla. Erityisesti jakokaappeja on teiden ja katujen varsilla, ja ne voivat olla alttiina lumi- ja aurausvaurioille.

Asentajien pääsy sähkölaitteille varmistettava, lumet syrjään
Lunta kasattaessa onkin huomioitava, että asentajilla on aina oltava esteetön pääsy jakokaappeihin ja muuntamoihin. Jotta sähköt pysyvät päällä, on sähköverkon kaikkien osien oltava kunnossa. Sähköverkon osien päälle tai eteen ei lunta saa kasata. Varsinkin jakokaapit ovat herkkiä vaurioitumaan jäädessään lumikasojen tai aura-autojen alle. Vaurioituessaan sähköverkon osiin liittyy aina myös sähköturvallisuusriski.

Osuiko silmiisi vaurioitunut verkonosa? Soita heti 0800 100 100
Älä koskaan koske vaurioituneeseen jakokaappiin, muuntamoon tai muuhun vaurioituneeseen verkonosaan. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä. Ota välittömästi yhteyttä Elenian maksuttomaan vikapalveluun 0800 100 100. Vikapalvelumme palvelee ympäri vuorokauden. Pysyttele turvallisen etäisyyden päässä vaurioituneesta jakokaapista tai muuntamosta. Vaurioituneet jakokaapit ja muuntajat voivat olla hengenvaarallisia.

Tehdään yhdessä vastuullisesti ja turvallisesti myös lumitöitä.

Lue lisää sähköverkon turvallisuudesta täältä