Helikopteritarkastuksilta saatu tietoa Elenian sähköverkon vaurioista

Runkoverkon vikojen korjaus on edennyt päivän aikana hyvin, osa kohteista on kuitenkin suuritöisiä ja aikaa vieviä. Työt etenevät myös pienjänniteverkossa, jossa tehdään sekä vikojen paikannusta että korjausta.

Olemme tänään saaneet kolmen helikopterin lennoilta lisää tietoa sähköverkon vaurioista. Myös lennot vahvistavat, että Lounais-Hämeen vauriot ovat verkkoalueellamme pahimpia Seija-myrskyn kaatamien puiden vuoksi. Esimerkiksi Tammelassa Hykkilän alueella tarvitaan konekalustoa laajamittaisessa korjaustyössä.

Pienjänniteverkossa sähköjä saadaan takaisin päälle paikoin lähes talous kerrallaan, kun yksittäisten vika-alueitten ja -paikkojen takana voi olla vain muutamia asiakkaita. Tämän vuoksi sähköttömien talouksien määrä vähenee viikonlopun aikana hitaasti.

Urakoitsijoitten työnjohto maastosta kertoo, että osa korjauskohteista on työläitä ja vievät aikaa. Sitä mukaa kun eri alueilla korjaustyöt valmistuvat, työryhmiä siirretään Seija-myrskyn pahimmin runtelemille alueille.

Myrskyn jälkikorjaukset jatkuvat ensi viikolla varsinaisen viankorjauksen jälkeen. Poistamme sähköverkolta meille ilmoitettuja sekä työryhmien maastossa ja helikopteritarkastajien ilmasta havaitsemia puita, jotka voisivat vaurioittaa sähköverkkoa.

Elenian sähköverkon sähkökatkoja voi seurata karttapalvelussamme.

Kokonaiskuvan tilanteesta näet Energiateollisuuden häiriösivustolta.

Varoitukset

Johdoilla roikkuviin tai niille kaatuneisiin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä.

Jos sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys Elenian vikapäivystykseen 020 690 911.