Elenian tavoitteena on saada sähkokatkot kuntoon aamupäivän aikana – töitä tehty läpi yön

Tavoitteenamme on saada eilisen Reima-myrskyn aiheuttamat sähköverkon viat korjattua aamupäivän aikana. Asentajien vikapartiot ovat tehneet töitä koko yön. Työ on ollut hidasta pilkkopimeässä, jossa sade ja märkyys ovat vieneet näkyvyyden. Asentajat ovat myös kertoneet, että aamun hämärässä ja sumussa on ollut vaikea löytää sähkölinjoille roikkumaan jääneitä oksia.

Aamun hankalimmat vikapaikat noin klo 9

Myrsky vaurioitti Elenian sähköverkkoa pahiten Länsi- ja Pohjois-Pirkanmaalla, erityisesti Nokian ja Ylöjärven alueilla.

Suuri osa Nokia-Pirkkala alueen runkoverkon vioista on korjattu. Pirkkalassa työryhmä korjaa erityisen haasteellista vikaa, joka vaatii muuntajakoneen vaihtoa. Nokia-Pirkkala alueen pienjänniteverkon vikojen korjaus jatkuu.

Ylöjärven Kurussa myrsky sai aikaan useita runkoverkon vikapaikkoja. Nisunperä - Aure - Länsi-Teisko välisellä alueella on ollut lukuisia vikoja. Niillä työryhmät ovat  korjaustöissä.

Ruovesi - Mänttä - Vilppula alueilla runkoverkon vikapaikat on rajattu ja korjaustyöt ovat käynnissä. Haastavien puunpoistourakoiden takia keskijännitteisen runkoverkon vikojen korjaus voi venyä aamupäivään. Alueen pienjänniteverkon vikojen korjaus on käynnissä.

Muuramessa työryhmä korjaa erittäin vaativaa runkoverkon vikaa, jonka paikkaa on ollut hankala löytää.

Asiakkailta tulee edelleen tietoa pienjänniteverkon vioista. Päivän aikana tarkastamme pahimpia vika-alueita vielä helikopterilennoin Nokia-Ylöjärvi alueella varmistaaksemme myös ilmasta käsin, onko sähköverkon läheisyydessä puita, jotka voisivat aiheuttaa uusia sähkökatkoja.   

Tämän hetkisen tiedon mukaan eilinen Reima-myrsky aiheutti kaikkiaan pitkälti toistasataa vikaa sähköverkkoon. Eilisen illan aikana aina puoleen yöhön saakka sähköttömien asiakkaitten määrä vaihteli useiden tuntien ajan kahta puolen 10 000 sähköttömän asiakkaan, kun kaatuvat puut aiheuttivat uusia vikoja verkkoon. Asiakkaat ovat saaneet tähän mennessä kaikkiaan yli 67 000 tekstiviestiä sähkökatkoista tiedolla palveluna.

Hyvitykset ja korvaukset

Elenia maksaa omaa vapaaehtoista hyvitystään yli 6 tuntia kestäneistä sähkökatkoista. Näitä hyvityksiä maksamme noin 9 000 asiakkaalle. Lakisääteistä vakiokorvausta yli 12 tunnin sähkökatkosta maksamme noin 650 asiakkaalle. Lue lisää hyvityksistä ja vakiokorvauksista täältä.