Elenian paikallisen urakoinnin uudet sopimukset tuovat töitä vuosiksi

Elenian julkisten hankintojen mukainen kilpailutus uusista paikallisen urakoinnin aluekumppanuuksista on valmis. Sopimusten peruskausi on kolmivuotinen helmikuusta 2025 tammikuun loppuun 2028. Sopimukset sisältävät optiokausia aina 31.1.2033 asti. Sopimusten kokonaisarvo kahdeksalle vuodelle nousee yli 240 miljoonaan euroon.

Ensi vuoden helmikuun alusta Elenian aluekumppaneita ovat Elite Group, Eltel Networks Oy, Exsane Oy ja Omexom.

”Kaikki neljä urakoitsijaa ovat tehneet töitä Elenialle aluekumppaneina aiemminkin. Urakointialueissa tapahtuu kuitenkin muutoksia, kun kuudella urakointialueella kahdestakymmenestä vastuukumppani vaihtuu”, toteaa Elenian Verkko- ja kumppanuuspäällikkö Harri Salomäki.

”Sopimukset ovat Elenialle erittäin merkittäviä, sillä paikallisesti toimivat aluekumppanimme ovat käyntikorttimme asiakkaillemme. Aluekumppanit hoitavat muun muassa uusien sähköliittymien rakentamisen ja sähköverkon viankorjauksen", kertoo Salomäki.

Mahdolliset sopimuksen optiokaudet huomioiden, kahdeksan vuoden sopimuskokonaisuus mahdollistaa pitkäjänteisen toiminnan kehittämisen.

”Työturvallisuus, vastuullisuus, asiakkaidemme kokemus palvelustamme, toiminnan laatu sekä huoltovarmuuden turvaaminen ovat kumppaniyhteistyön ja sen jatkuvan kehittämisen perusta. Näitä osa-alueita painotimme hankintakilpailutuksessa enemmän kuin koskaan aikaisemmin", jatkaa Salomäki.

”Aluekumppanuuksiemme paikallinen työllissyysvaikutus on merkittävä. Kun otamme huomioon myös urakoinnin alihankintaketjujen työllistävän vaikutuksen, syntyy työtä yli 300 henkilötyövuotta vuosittain", Salomäki sanoo.

Elenian sähköverkkoalue Kanta- ja Päijät-Hämeessä, Pirkanmaalla, Keski-Suomessa sekä Etelä ja Pohjois-Pohjanmaalla on jaettu 20 urakointialueeseen, joista jokaisella on yksi vastuullinen sopimuskumppani. Sopimukset sisältävät sähkönjakeluverkon suunnittelu-, rakentamis-, kunnossapito-, vianhoito- ja palvelutöitä.