Elenian älykkäisiin sähkömittareihin saa pian kotimaisen Cozifyn HAN-lukijan

Elenian uusien sähkömittareiden kotiautomaatioliitäntään eli HAN-porttiin voi nyt hankkia kotimaisen Cozifyn valmistaman lukijan. Laite on kytkettävissä suoraan Elenian uuden sukupolven sähkömittareihin. Elenia on osallistunut yhdessä Vantaan Energia Sähköverkkojen ja Kymenlaakson Sähköverkon kanssa Cozifyn ratkaisun kehittämiseen.

Elenia vaihtaa parhaillaan sähkönkulutuksen mittausuudistuksessaan lähes 400 000 asiakkaalleen uuden, älykkään sähkömittarin. Tähän mennessä uuden sähkömittarin on saanut jo lähes 300 000 asiakastamme.

Uusissa sähkömittareissa on ominaisuuksia, joiden avulla omaa sähkönkäyttöä voi hallita entistä tarkemmin. Mittareiden kotiautomaatioliitännän eli HAN-portin avulla sähkömittarin tietoja voi lukea omaan käyttöön. Ominaisuutta voi hyödyntää erilaisissa älykkäissä sähköjärjestelmissä, esimerkiksi kotiautomaation ohjauksessa tai sähköauton latauksessa.

Cozify tuo tarjolle kotimaisen HAN-portin lukijan

Nyt kotimainen älykotijärjestelmiä toimittava Cozify on tuomassa tarjolle uusiin sähkömittareihin sopivan lukijan. Lukijan sekä siihen kuuluvan mobiilisovelluksen avulla asiakkaat voivat mm. seurata sähkönkulutustaan reaaliaikaisesti sekä pääsevät Cozifyn laajempien älykotipalveluiden piiriin.

Cozifyn kotiautomaatioliitännän lukulaite on suunniteltu ja valmistettu Suomessa. Laite on testattu yhteensopivaksi Elenian uusien sähkömittareiden kanssa.

Uusien sähkömittareiden asennusvaiheessa kotiautomaatioliitäntä on oletuksena asetettu pois käytöstä. Liitännän voi itse aktivoida käyttöön Elenia Aina -palvelussa.

Lisätietoja kotiautomaatioliitännästä
Lisätietoja mittausuudistuksesta
Lisätietoja Cozifyn HAN-lukijasta. Linkistä poistut Elenian sivustolta.