Elenia varautuu ukkosten sähkökatkoihin

Sääennusteiden mukaan Suomeen saapuu maanantaina erittäin rajuja ukkosia ja voimakas matalapaineen rintama. Päivälämpötila on maanantaina nousemassa hellelukemiin ja maanantai-iltana esiintyvien ukkosien yhteydessä voi esiintyä voimakkaita syöksyvirtauksia tai trombeja. Sääennusteet ennakoivat maanantain helteen vaihtuvan nopeasti tiistaihin mennessä viilenevään säähän ja kovaan puuskittaiseen tuuleen.

Rajut ukkoset ja voimakkaat puuskatuulet voivat kattaa laajalti eteläistä Suomea. Ukkoset ja puuskatuulet kaatavat ja repivät puita vaurioittaen sähköverkkoja ja katkoen sähköjä. Tämän hetken ennusteiden perusteella painopiste on Etelä- ja Länsi-Suomessa.

Olemme jo hyvissä ajoin ennen viikonvaihdetta varautumassa alkuviikon ukkosiin. Ukkosia voi esiintyä jo myös sunnuntaina. Rajuinta ukkosrintamaa odotetaan saapuvaksi Suomeen maanantai-iltana.

Vikapalvelumme päivystää vuorokauden ympäri puh. 0800 100 100

Varoitus

Johdoilla roikkuviin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä. Jos sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys Elenian vikapäivystykseen 0800 100 100.