Elenia varautuu ensi yön koviin tuuliin – sähkökatkot mahdollisia

Sääennusteen mukaan mereltä mantereelle kulkeva kovan tuulen alue saavuttaa Elenian sähköverkkoalueen puolen yön jälkeen. Tuulet ovat Elenian alueella kovimmillaan alkuyöstä aamuun kello 8 – 10 saakka.

Samaan aikaan Seija-myrskyn jälkitöiden kanssa olemme jälleen nostaneet valmiudet hoitaa tämän uuden säärintaman aiheuttamia sähkökatkoja.  Maa on sula ja neljän syysmyrskyn - Reiman, Einon, Oskarin ja  Seijan - jäljiltä metsäiset maastot ovat vaurioituneita. Kaatumaisillaan olevia puita on varmasti paljon ja ne ovat herkkiä rymähtämään kumoon.

Eilen sunnuntaina ja tänään maanantaina olemme lentotarkastaneet helikoptereilla sähköverkkoa paikantaaksemme sähköverkkoa uhkaavia puita. Seija-myrskyn jälkikorjaukset sekä kaatumaisillaan olevien puiden poistaminen jatkuu samalla, kun varaudumme uusiin tuuliin.

Käyttökeskuksemme valvoo sähköverkkoa normaalistikin ympäri vuorokauden. Nyt miehitys on vahvistettu yötä varten ja vika-alueiden rajaus automaatiolla ja kauko-ohjauksella alkaa heti, jos sähkökatkoja alkaa tulla. Myös vikapuhelinpalvelussa on henkilöstöä koko yöksi. Tuulen voimakkuudesta riippuen sähkökatkojen korjaus alkaa maastossa olosuhteiden salliessa.