Elenia-peliliiga liikutti kesän aikana yli 500 tyttöä ja poikaa

Liikunnan ilo ja yhdessä tekemisen riemu ovat pääosassa, kun nuoret jalkapalloilijat ovat kokoontuneet lauantaisin Elenia-peliliigan pelitapahtumiin Hämeenlinnassa, Pullerin Urheilupuiston alueella. Elenia-peliliigan päättäjäisiä vietettiin viimeisen pelikerran yhteydessä 24.9.2016 Elenia Areenalla.

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran (HJS) ja Elenia Lämmön toteuttama Elenia-peliliiga on neljän toimintavuotensa aikana löytänyt hyvin paikkansa Hämeenlinnan alueen lasten ja nuorten liikuttajana. Peliliiga-tapahtumiin osallistui yli 40 joukkuetta, ja osallistuneita pelureita oli reippaasti yli 500 tyttöä ja poikaa. Hämeenlinnalaisten joukkueiden lisäksi pelitapahtumiin osallistui kesän aikana joukkueita myös Hattulasta, Janakkalasta, Forssasta ja Riihimäeltä. Nuorimmat pelaajat olivat F-ikäluokkaa ja vanhimmat D-junioreita.

Elenia-peliliigan tarkoitus on tarjota paikallisesti säännöllinen pelitoiminta kesäkauden aikana ilman pitkiä matkustamisia. Jalkapallon riemun kokeminen hyvissä ja laadukkaissa olosuhteissa, säännöllisesti lähellä kotia tarjoaa oivan mahdollisuuden kokeilla taitojaan ja nauttia pelaamisesta. Elenia-peliliiga on erityisesti tarkoitettu matalan kynnyksen harrastetoiminnaksi, johon osallistuminen on avointa ja maksutonta kaikille osallistuville joukkueille.

- Elenia-peliliigatoiminta on oiva esimerkki, miten voimme madaltaa kynnystä osallistua

Ville Dahlman

– Olemme iloisia, että yhteisestä peliliigastamme on muodostunut monille tyttö- ja poikapalloilijoille jo perinne. Meille on tärkeää tukea lasten ja nuorten toimintaa, jossa he voivat kokea liikunnan iloa sekä kasvaa innostavassa ja kannustavassa ilmapiirissä, toteaa viestintäpäällikkö Mervi Kainulainen Elenia Lämmöstä.

Päättäjäispäivänä yhteistyökumppanit järjestivät Elenia Areenalla toiminnallisen päätöstapahtuman, jossa osallistujat pääsivät testaamaan erilaisia liikunnallisia aktiviteetteja. Lapsilla oli mm. mahdollisuus testata potkunsa kovuutta nopeustutkaan tai haastaa kaverit hauskaan Panna Areena -peliin.