Elenia on varautunut koviin tuuliin keskiviikkona ja torstaina

Elenia on varautunut verkkoalueellaan urakoitsijakumppaneidensa kanssa torstain 27.9. vastaiselle yölle ja torstaipäivälle ennustettujen puuskatuulien varalle.

Sääennusteen mukaan matalapainemyrsky etenee Suomen yli yön ja torstai-päivän aikana. Puuskatuulet saapuvat torstain vastaisena yönä Elenian verkkoalueelle Vaasa – Jyväskylä -linjan eteläpuolelle ja Etelä-Pohjanmaalle.  Torstaiaamuna ja päivänä voimakkaita tuulia on odotettavissa erityisesti Hämeeseen, Pirkanmaalle ja Keski-Suomeen.

Tuulennopeuksien noustessa noin 20 metriin sekunnissa voi syntyä puustovaurioita, jotka aiheuttavat vikoja sähköverkkoon. Puissa on lehdet, mikä lisää tuulen vaikutuksia. Torstai-iltapäivän kuluessa tuulen ennustetaan heikkenevän ja iltaan mennessä tilanne normalisoituu.

Vikapalvelumme päivystää vuorokauden ympäri numerossa 020 690 911.

Elenian sähkökatkotilannetta voi seurata osoitteessa: www.elenia.fi/sähkökatkokartta
Energiateollisuus ry:n karttapalveluun on koottuna kaikkien sähköyhtiöiden sähkökatkokartat


Varoitus
Johdoilla roikkuviin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä.

Mikäli sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys Elenian vikapäivystykseen 020 690 911.