Elenia Lämpö suunnittelee monipolttoainetuotantolaitosta Vaajakoskelle

Investoinnilla varmistettaisiin kilpailukykyinen kaukolämmön hinta Vaajakosken asiakkaille.

Elenia Lämpö Oy on alkanut suunnitella Jyväskylän Vaajakoskelle monipolttoainetuotantolaitosta, jolla tuotettaisiin alueen kaukolämmön peruskuorma. Tuotantolaitoksella tultaisiin käyttämään polttoaineina syntypaikkalajiteltuja jätejakeita sekä kotimaisia biopolttoaineita.

Suunniteltu uusi laitos tarjoaisi kustannustehokkaan vaihtoehdon energia- ja jätehuollon tarpeisiin. Se auttaisi myös vähentämään merkittävästi kasvihuonekaasupäästöjä verrattuna siihen, että jäte toimitettaisiin normaalisti loppusijoitettavaksi kaatopaikalle. Elenia Lämpö käynnistää hankkeen toteuttamiseen liittyvät viranomaislupaprosessit muun muassa kaavoituksen ja ympäristövaikutusten arvioinnin osalta.

- Elenia Lämmön tehtävä on varmistaa asiakkailleen kilpailukyinen kaukolämmön hinta myös tulevaisuudessa, ja näin yhtiömme on alkanut selvittää eri tuotantoratkaisuvaihtoehtoja Jyväskylässä, sanoo aluejohtaja Janne Lamberg Elenia Lämmöstä.

Savulahden laitoskonsepti on jo valmis

Elenia Lämpö on suunnitellut jo aiemmin uuden biopolttoaineita käyttävän tuotantolaitoksen rakentamista Jyväskylän Savulahden alueelle.

- Savulahden tuotantolaitos on jo suunniteltu, ja sille on saatu tarvittavat lainvoimaiset viranomaisluvat niin kaavoituksen kuin myös ympäristöluvan osalta, Janne Lamberg toteaa.

Elenia Lämpö tekee myöhemmin lopulliset päätökset laitosinvestointien toteuttamisesta.