Elenia Lämpö on Hämeenlinnan Touhula Liikuntapäiväkotien energiakummi

Elenia Lämpö ja Touhula Liikuntapäiväkodit ovat solmineet kummiyhteistyön, jolla edistetään päiväkoti-ikäisten lasten energia- ja ympäristöasioiden tietoutta sekä osaamista Hämeenlinnassa.

Osapuolet luovat yhdessä lapsille soveltuvia toimintamalleja, joiden avulla lisätään lasten ymmärrystä siitä, mitä energia- ja ympäristöasiat oikeasti tarkoittavat ja miten energiaa voidaan käyttää tehokkaasti ja kestävästi. Oppimisen keinoina käytetään lapsille soveltuvia tapoja, kuten leikkejä, pelejä sekä erilaisia ongelmanratkaisu- ja tutkimustehtäviä, jotka tarjoavat lapsille elämyksiä sekä oivaltamisen ja uuden löytämisen iloa. Lisäksi järjestetään muita aktiviteetteja, kuten esimerkiksi teemaviikkoja, joihin vanhemmatkin voivat osallistua. Tehtyjä sisältöjä voidaan hyödyntää myös muiden Touhula Liikuntapäiväkotien toiminnassa.

Kestävä kehitys on mukana Touhula Liikuntapäiväkotien arjessa jo nyt. Päiväkotien kaikessa toiminnassa vähennetään jätteen määrää ja hävikkiä. Lapset osallistuvat myös kierrättämiseen.

- On hienoa, että voimme aloittaa yhteistyön Touhula Liikuntapäiväkotien kanssa, joka on aktiivinen ja vastuullinen toimija. Haluamme yhteistyöllämme panostaa tulevaisuuteen ja olla mukana rakentamassa entistä parempaa yhteiskuntaa. Kertomalla energia- ja ympäristöasioista sekä kannustamalla toimimaan yhteisten pelisääntöjen mukaan opitaan ja saadaan yhdessä aikaan tuloksia, kertoo viestintäpäällikkö Mervi Kainulainen Elenia Lämmöstä.

- Lapset innostuvat toiminnallisista leikeistä ja tehtävistä, jotka auttavat ymmärtämään kestävän kehityksen periaatteita. Odotamme innoissamme sähköistä työkalua, jonka avulla pääsemme tutustumaan erityisesti aurinkoenergiaan, toteavat päiväkodinjohtajat Hanna Petramaa ja Anu Ruhala Touhulasta.

Touhula Liikuntapäiväkodeilla on Hämeenlinnassa kaksi päiväkotia, jotka sijaitsevat Jukolassa ja Tarvasmäessä. Kummassakin päiväkodissa hyödynnetään aurinkoenergiaa, jonka tilannetta päiväkotilaiset voivat seurata havainnollisilta näyttötauluilta. Lisäksi Jukolan päiväkodin kiinteistö ja lämmin käyttövesi lämpiävät ympäristölle ystävällisellä kaukolämmöllä, joka tuotetaan Hämeenlinnassa pääasiassa uusiutuvalla energialla.

Lisätietoja:

Touhula Liikuntapäiväkodit
Hanna Petramaa, Touhula Tarvasmäki, puh. 046 923 3108, hanna.petramaa@touhula.fi ja Anu Ruhala, Touhula Jukola, puh. 050 324 2792, anu.ruhala@touhula.fi

Elenia Lämpö Oy, Mervi Kainulainen, puh. 040 500 4350, mervi.kainulainen@elenia.fi

Touhula Varhaiskasvatus on suomalainen päiväkotiyritys. Touhula Liikuntapäiväkodeissa tuemme lapsen liikunnallista elämäntapaa hauskasti ja hallitusti. Touhula on reipas ja iloinen päiväkoti, jossa lapset viihtyvät. Touhulalla on ISO9001 laatusertifikaatti.

Elenia Lämpö Oy tarjoaa asiakkaidensa tarpeisiin ympäristömyönteisiä, vaivattomia ja kilpailukykyisiä lämmitysratkaisuja. Tuotamme kaukolämpöä ja sähköä sekä myymme ja jakelemme kaukolämpöä ja maakaasua. Varmistaaksemme asiakkaillemme luotettavan lämmön toimituksen uudistamme ja ylläpidämme verkostojamme sekä tuotantolaitoksiamme säännöllisesti. Kehitämme toimintaamme kasvattamalla edelleen kotimaisten polttoaineiden osuutta tuotannossamme ja parantamalla energiatehokkuuttamme. Yhtiön toiminta-aluetta ovat Häme, Keski-Suomi, Pohjois-Pohjanmaa ja Heinola.

Kuvat: Touhula Liikuntapäiväkodit