Elenia Areenan rakentaminen etenee hyvää vauhtia

Rakennustyöt Elenia Areenan työmaalla Hämeenlinnassa etenevät täysin suunnitelmien mukaan. Uuden urheilutalon teräs- ja betonirungot on tehty, ja puiset kattoelementit ovat paikoillaan. Myös kantavat paalulaatat on jo valettu sisätiloihin.

- Tällä hetkellä teemme aputilojen vesikatto- ja talotekniikkatöitä sekä julkisivuikkunoiden asennuksia. Seuraavaksi vuorossa on lattialämmityksen asennus sekä pintalattioiden teko. Hanke on edennyt hienosti suunnitelmien ja aikataulun mukaan. Kelit ovat osaltaan myötävaikuttaneet urakkamme sujuvaan etenemiseen, vastaava mestari Mika Rokala Lemminkäinen Talo Oy:stä kertoo.

Elenia Areenan rakennustyöt käynnistyivät kesäkuussa. Lemminkäinen Talo Oy toimii kohteen pääurakoitsijana. Työmaalla työskentele päivästä riippuen noin 35 - 40 työntekijää. Lemminkäinen uusii rakentamisen yhteydessä samalla myös alueen pysäköinti- ja pihaliikennejärjestelyt.

- Elenia Areena on monimuotoinen ja mielenkiintoinen kohde. Pystymme tässä hankkeessa hyödyntämään vahvaa kokemustamme logistiikka- ja tuotantotilojen rakentajana, Rokala jatkaa.

Elenia Areena on monipuolinen kokonaisuus

Elenia Areenan ja huoltorakennuksen kerrospinta-ala on yhteensä runsaat 6 000 neliömetriä. Liikuntatila on noin 42 x 65 metriä ja vapaa korkeus pelialueella 12,5 metriä. Areenalla voidaan pelata korkeimman sarjatason lisäksi myös kansainvälisiä salibandy-, lentopallo-, koripallo-, futsal- ja käsipallo-otteluita. Tila on jaettavissa nostoseinillä kolmeen osaan, joissa kaikissa voidaan harrastaa salibandyä ja lentopalloa. Yksi osista on mahdollista varustaa telinevoimisteluun ja yksi koripalloiluun. Areenalle tulee myös yleisö-, toimisto- ja aulatiloja, kahvio, puku- ja pesuhuonetiloja, voimistelusali sekä lämmittely- ja kuntosali.

Päivisin Elenia Areena tulee toimimaan tärkeänä koululiikuntatilana, joka tarjoaa oppilaille uusia liikuntamahdollisuuksia. Elenia Areenassa voidaan järjestää tulevaisuudessa myös erilaisia tilaisuuksia ja tapahtumia. Istumapaikkoja tilaan saadaan yhteensä 2600 henkilölle, ja seisomapaikkoja yleisötilaisuuksiin 3100. Kohde valmistuu syksyllä 2014.