Auralaiselle Risto Kuituselle joutsenten suojelun nimikkokohde Humppilaan

Joutsenet saivat lentonsa suojaksi joutsenpallot sähkölinjoihin Humppilassa. Kohde on nimetty Bongaa joutsen kameralla -kisassa 10 parhaan joukkoon sijoittuneen auralaisen Risto Kuitusen joutsenten suojelun nimikkokohteeksi. 

Risto Kuitunen osallistui Elenian ja Bird Life Suomen yhteiseen joutsenten kuvauskisaan kuvalla ”Joutsenen kotiinpaluu”. Kilpailuun otti osaa lähes 650 joutsenten ystävää ja kuvia kertyi yli tuhat. 

”Kuva on otettu toukokuussa. Tämä sama joutsen on ollut useampana vuotena samalla kosteikolla pesimässä lähellä Turkua Littoistenjärven vieressä. Kuvaustilanne tuli kohdalleni yllättäen.”, kertoo Risto Kuitunen.

”Olin seuraamassa lintujen kevätpuuhia lintuharrastajien katselutasanteella, kun kuulin takaa kohinaa. Ääni syntyi kahdesta kosteikolle kaartavasta joutsenesta. Kuvani joutsen oli pesällään ja havaittuaan lähestyvän joutsenparin se nousi lentoon puolustamaan reviiriään. Joutsenparin lähtiessä pois laskeutui tämä joutsen aivan lähelleni.”, Kuitunen kuvailee kuvaustilannetta.   

Vuosia jatkunut yhteistyö lintuharrastajien ja paikallisten ihmisten kanssa on nostanut lintupallojen määrän Elenian sähköverkkoalueella jo pitkälti toiselle tuhannelle. Kaikkiaan olemme asentaneet lintupalloja lähes pariin sataan kohteeseen Hämeessä, Pirkanmaalla, Keski-Suomessa ja Pohjanmaalla.