Elenian asiantuntijat vahvistavat osaamistaan räätälöidyissä koulutuksissa

Elenian oma, yhdessä Aalto EE, Executive Educationin, kanssa luotu ja toteutettu Asiantuntija Akatemia on koonnut jo kahteen kertaan Elenian asiantuntijoita oppimaan ja inspiroitumaan kovan tason koulutuksessa. Monipuolisten koulutusjaksojen kokonaisuus on kattanut teemoja ongelman ratkaisusta talouteen ja itsetuntemukseen.

Täydessä vauhdissa oleva energiamurros on muuttamassa perin juurin energiamarkkinoita ja -palveluita. Energia-alan ammattilaisille muutostahti merkitsee jatkuvaa oman osaamisen kehittämistä. Elenia on jo kahdesti toteuttanut yhdessä Aalto EE:n kanssa kovan tason koulutuksen, jolla Elenia pitää huolta asiantuntijoidensa ammattitaidon jatkuvasta kehityksestä.

”Koulutus oman osaamisen vahvistamiseen antaa energiaa ja inspiraatiota. Tavoitteemme on pitää huolta siitä, että ammattilaisemme voivat viedä eteenpäin toimintaamme ja palveluitamme energia-alan suunnannäyttäjinä”, kertoo Elenian vt. henkilöstöjohtaja Sanna Murtojärvi.

”Tämän päivän työelämä vaatii laaja-alaista näkemystä millaista taitojen ja osaamisen syventämistä arjen työ tarvitsee. Sähköverkkopalveluista on tulossa yhä vahvemmin perusta energiamurrokselle ja siksi haluamme pitää ja houkutella innostuneita osaajia mukaan tähän sytyttävään työhön”, Murtojärvi jatkaa.  

Asiantuntija Akatemia -koulutukset ovat koostuneet useasta eri teemojen ympärille rakennetusta koulutusjaksosta sekä itseopiskelusta. Koulutuksen lähijaksoilla  osallistujat ovat paneutuneet pohtimaan muun muassa asiakassuhdetta ja -kokemusta, liiketoiminnan ja talouden periaatteita sekä myös omia taitojaan vuorovaikuttajina. Koulutuksessa on pureskeltu ongelman ratkaisemisen pähkinöitä ja syvennytty jatkuvan parantamisen teemoihin.

Verkostoitumista ja innostunutta palautetta  

Elenialla työskentelee yli 300 energia-alan ammattilaista. Osallistujat Asiantuntija Akatemioihin on valittu hakemusten perusteella siten, että osallistujat ovat edustaneet kattavaa läpileikkausta koko Elenian toimintaan. Tavoite on ollut oppia tuntemaan paremmin talon omaa väkeä.

Asiantuntijat ovat saaneet uusia työkaluja työssä kehittymiseen sekä avartaneet tietoa ja tietoisuutta liiketoiminnan eri osa-alueista.

”Tämä on ollut hieno työnantajan tarjoama oppimismahdollisuus ja -kokemus, joka tukee asiantuntijoiden työssä kehittymistä. Pystyn ammentamaan paljon omaan työhöni tästä koulutuskokonaisuudesta. Ravistelu ajattelemaan uudella tavalla tekee aina tosi hyvää. Se auttaa näkemään omassa työssä kehityskohteita eri näkökulmista”, kertoo johdon assistentti Salla Ala-Myllymäki.

”Oli hienoa päästä oppimaan uutta uusien ihmisten kanssa ja samalla nähdä laajemmin, minkälaisia kollegoita meillä on töissä”, prosessikoordinaattori Aleksi Yläkangas toteaa.

Koulutuksessa on ollut isossa roolissa keskustelu, ryhmätyöt sekä palautteen antaminen ja vastaanottaminen. Erilaisissa tiimikokoonpanoissa sai jatkuvasti oppia työkavereilta, jotka ovat arjessa eri puolilla organisaatiota. Näin syntyi uutta sykettä yhteishenkeen.

”Koulutuksessa meillä oli mahtava porukka ja saatiin hienosti aikaan hedelmällisiä keskusteluja eri teemoista ja aiheista, kehitysinsinööri Jere Jussila kertoo.

Aalto EE:n ohjelmajohtaja Tupuna Tapanainen on ollut hyvillään koulutuksen tuottamista havainnoista ja ideoista.

”On ollut mahtava lukea palautteista osallistujien havaintoja. Sieltä on tullut myös mainioita ideoita eteenpäin vietäväksi.”